CONSELLS

Ajuts

Compensació per pèrdues pel treballador autònom a Catalunya

COVID-19

Amb el COVID-19 el nostre dia a dia ha patit un sotrac i això està creant inconvenients, confusió i inseguretat. Des del Govern, però, s’estan creant mesures per tal de pal·liar els efectes d’aquesta crisi, com és el cas de l’Ajuda econòmica per compensar les pèrdues dels treballadors autònoms a Catalunya. Aquesta mesura, que es troba dins del Decret Llei 7/2020 de 17 de març, compta amb una partida pressupostària de 7,5 milions d’euros i preveu beneficiar a uns 4.500 autònoms. 

A continuació t’informem de tot el que necessites saber sobre aquesta nova ajuda.

En què consisteix?

Amb aquesta compensació s’estableix una ajuda en forma de prestació econòmica de pagament únic, per un import màxim de 2.000 euros

Quins autònoms ho poden sol·licitar?

La prestació està enfocada pels treballadors donats d’alta en el RETA però no pels autònoms societaris, és a dir, els socis de les societats mercantils, cooperatives o societats laborals, autònoms col·laboradors, membres d’òrgans d’administració de societats, així com familiars de socis o religiosos.

Quins requisits té?

Els requisits essencials que cal complir són:

 • Trobar-se donat d’alta en el RETA (Règim Especial dels Treballadors Autònoms).
 • Tenir el domicili fiscal en un municipi de Catalunya.
 • Haver patit pèrdua econòmica:
  • Ja sigui per estar donat d’alta en una de les activitats de les quals s’ha decretat el tancament en el Reial Decret 463/2020 de 14 de març (Declaració d’estat d’alarma per la crisi del COVID-19).
  • O bé, per una reducció dràstica i involuntària de la facturació, a conseqüència dels efectes del COVID-19, i que no es disposi de fonts alternatives d’ingressos.

I incompatibilitats?

Aquesta ajuda és incompatible amb qualsevol altra ajuda, prestació, subsidi o subvenció destinats a la mateixa finalitat, siguin públics o privats.

Com s’acredita la pèrdua econòmica?

El que cal fer és:

 • Comparació de la pèrdua econòmica del mes de març del 2020 amb el mes de març del 2019.
 • En cas que el treballador autònom tingui una antiguitat inferior a l’any, la comparació es farà amb la mitjana dels beneficis mensuals des del moment de l’alta.

Període i mètode de sol·licitud

Es podrà demanar a partir del dia 1 d’abril de 2020, ja que per acreditar les pèrdues econòmiques és indispensable conèixer els ingressos de tot el mes de març del 2020.

La sol·licitud es pot fer exclusivament de manera telemàtica a través de la web del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies.

Onyar assessors


Ara més que mai necessites l’ajuda d’un professional per poder superar aquests temps difícils. Volem que no et preocupis de res i que puguis sobreposar-te a aquesta crisi. Per això, estem amb tu en tot moment. T’oferim:

 • Ajuda i assessorament per detectar si pots optar a aquesta compensació econòmica, i així ser uns dels beneficiaris. 
 • Recopilem la informació necessària per a poder fer la comparativa de les pèrdues econòmiques.
 • Resolem qualsevol dubte que se’t pugui generar en tot el procés.
Urbanisme
DE LOCAL A HABITATGE

Com fer el canvi

En els últims anys, la crisi del coronavirus, el preu del lloguer i altres regulacions legals han provocat que molts negocis s’hagin vist obligats a tancar. Els locals han quedat buits i els propietaris han de rumiar què fer amb ells. La conversió de local a habitatge sol ser una opció interessant. Per què? Habitualment, […]

Obligacions tributàries
TRIBUTACIÓ DELS PREMIS

Loteria de Nadal

El dia 22 de desembre es va celebrar el Sorteig de Loteria de Nadal 2020. Com cada any, molts han somiat que farien amb els diners del premi: un cotxe nou, pagar deutes, un viatge… Però cal tenir en compte que guanyar la loteria també suposa responsabilitats davant les arques públiques. OBLIGACIONS TRIBUTÀRIES Els premis […]

Els comptes anuals
NOUS TERMINIS DE PRESENTACIÓ

Els comptes anuals

Tal com hem comentat en altres entrades del nostre blog com la legalització de llibres comptables la situació provocada pel Coronavirus ha afectat tràmits administratius com les presentacions al Registre Mercantil. En aquesta entrada tractem d’un altre d’aquests tràmits anuals obligatoris per la societat com és la formulació i la presentació dels Comptes Anuals de […]

Comptable
TRÀMITS I AFECTACIONS

Legalització dels llibres comptables

El tràmit de presentació dels llibres comptables al Registre Mercantil i les afectacions provocades pel Coronavirus Aquest està sent un any atípic per a la realització de molts tràmits administratius i, com no podia se d’una altra manera, s’han vist afectats els que s’han de dur a terme en el Registre Mercantil. Un d’ells és […]